perjantai 22. marraskuuta 2013

Kanga ja Roo go Kangaroo


Täällä pohjoisessa meillä on yksi iso oneglma: lähimpään Marimekon tehtaanmyymälään on  reilut 600 kilometriä, ja siten Marimekon trikoita liian harvoin saatavilla. Yllätyksekseni paikallisella Marimekon jälleenmyyjällä olikin tarjolla muutamaa Marimekon kuosia kolmen metrin pakkauksissa. Leveä musta-harmaa raitatrikoo  lähti kotiin, ja siitä syntyi meille tytöille Kangaroo-mekot (inspired and instructed by Stanna). Omassa mekossani pohjana on Linnelin Make It Work ja Erikan mekossa Little Elephant reilusti muokattuna. Samistelua <3


Karkuun!!!

perjantai 15. marraskuuta 2013

Skeittaria koululaisille

 

Skeittari-joustokollege oli heti ensinäkemältä sellainen, että tiesin sen olevan mieluinen meidän koululaisille. Kangas sattui sopivasti tulemaan vastaan Hannan kankaan tarjonnassa, joten tokihan sitä piti hupparivaroiksi hankkia. (Meneeköhän tämä hupparivillitys ohi muksuilta jossain vaiheessa?!) Ekaluokkalaisen hupparin tein kokonaan skeittarista ja tokaluokkaiselle puolestaan vain etumuksen. Kaavana molemmissa on hyväksi havaittu, muokattu versio Pentagramista (Ottobre Design 4/2013) Musta joustocollege on myös HK valikoimasta. Molemmissa paidoissa on musta resori helmassa.



Pelkäsin, että hupparista, johon tein skeittarista vain etukappaleen, puuttuisi yhtenäinen punainen lanka. Ratkaisuksi mallailin oranssinvärisiä resoreita, mutta koska minulla ei ollut juuri oikean väristä, hylkäsin tämän vaihtoehdon. Viimein päätin leikkoa yhden skeittarin ja applikoida sen toiseen hihaan. Applikoinnin toteutin taas kolmiaskelsiksakilla.Kolmiaskel sopii mielestäni erityisesti trikoolle, ja sillä saa helposti siistin reunan. Puuvillan kanssa tikki ei toimi ihan yhtä hyvin. (Kuvassa hiha ei ole täysin tasaisella alustalla, mistä  johtuen oikea alareuna näyttää epäsymmetriseltä)


torstai 14. marraskuuta 2013

Pääkallo-paikka housunpolveen



Meillä rikkinäiset housunpolvet ovat tavallinen ellei jopa useasti esiintyvä löydös, eritoten isommilla pojilla.  Esikoisen housunpolven paikkasin applikoimalla farkkuun pääkallon. Täytyy toivoa, ettei lopputulos innosta riiviöitä ainakaan tietentahtoen kuluttamaan housujaan puhki ;) Lahje oli alemman kuvan mukainen aloittaessani paikkauksen hahmottelemisen.


Lahje kannattaa aukaista ulkosauman puolelta tarvittavan kokoiseksi, koska ulkosauma on helppo korjata paikkauksen päätteeksi. Päällipaikan sijaan leikkasin reiän suuremmaksi, tässä tapauksessa pääkallon muotoiseksi.


Huolittelin paikkakankaan ylä - ja alareunan sekä silitin sen oikealle puolelle kaksipuoleisen liimakankaan. Liimakankaaseen täytyy muistaa leikata kuviota hieman suurempi aukko. Seuraavaksi silitin kankaan oikeaan kohtaan lahkeen sisäpuolelle ja tikkasin applikaation tavalliseen tapaan.


tiistai 12. marraskuuta 2013

Hannu ja Kerttu tunika


Hannu ja Kerttu-satu ei ole koskaan ollut suosikkejani "synkkyytensä" vuoksi. Lillestoffin Hannu ja Kerttu jerseystä on kuitenkin synkkyys kaukana, ja siitä syntyi Erikalle hihaton tunika LittleElephant kaavalla (Ottobre Design 3/2013). Tunikan pariksi ompelin legginsit (Ottobre Design 4/2012) pilkullisesta puuvillatrikoosta. Tunikan helman jätin rypyttämättä ja kanttaamatta, ja sen sijaan vain käänsin sen. Setistä tuli mielestäni ihanan värikäs <3 Neiti on kasvanut jo sen verran isoksi, että hän alkaa vähitellen ottamaan itsekin kantaa pukeutumiseensa. Jotkin asut ovat selkeästi mieluisampia kuin toiset, ja tämä asu sai osakseen peilailua ja hykertelyä :)


maanantai 11. marraskuuta 2013

Isille Onnenpotku


Kiitoksia sille henkilölle, joka  jakoi ideansa "onnenpotkusta" Saumanvaran ompeluryhmässä :) Sen innoittamana ompelin rakkaalle aviomiehelleni isänpäiväpakettiin bokserit, joiden takapuoleen painoimme pikkuneidin kanssa pienen onnenpotkun <3 Neiti tiitteränä esitteli jalkaansa isänpävän aamuna lahjan antamisen jälkeen, ja hyvin näkyi muistuvan mieleen, että "minähän olin mukana tässä askareessa". Boksereiden kaava on sama kuin kekkis-boksereissa (ratkoin Dressmanin valmisbokserit)


Pojat olivat kaikki askarrelleet pakettiin jotain omin käsin: puinen ristinolla-peli, keraaminen leppäkerttu paperipainoksi ja heijastin. Lasten tekemät lahjat ovat ihan parhaita <3 Papalle ja Ukille pojat leipoivat itse muffinsit, ja lopputulos alkoi olla jo sitä luokkaa, että tämä äiti voi pian ulkoistaa leipomisen jälkikasvulle :)

tiistai 5. marraskuuta 2013

Kehyskukkaroita


Taisin johonkin jo kommentoida, että Kauno-joustis loppui, mutta olin ehtinyt unohtaa nämä leirillä ommellut kehyskukkarot. Kukkarot ovat tosin niin suuria, että niitä lienee parempi kutsua pussukoiksi :) Joustofroteekin soveltuu kukkarokäyttöön hyvin, kun muistaa silittää nurjalle tukikankaan. Meillä on tapana muistaa opettajia joululoman alkaessa, ja näistä vasemmanpuoleinen päässee poikien opettajan pakettiin joulukuussa. Kauno-kangas on "puhututtanut" opeja, ja toivottavasti siitä tehty pussukka pääsisi käyttöön vaikka penaalina :) Oikeanpuoleinen tekele puolestaan on malliesimerkki siitä "kuinka-ei-kannata-tehdä", ja se jäänee omaan käyttööni.


Käydäänpäs läpi mikä meni pieleen, niin toivottavasti joku muu säästyy samalta virheeltä :) Oikeanpuoleisessa kukkarossa vika on siis liian ahtaassa suuaukossa. Pienemmässä kukkarossa tämä ei olisi  niin suuri ongelma, koska käden ei ole tarkoituskaan mahtua pussin sisälle. Kukkaronteon opettaja (kiitoksia ohjeista) yritti tätä minulle vinkata, mutta en hahmottanut ongelmaa ennen kuin tein virheen käytännössä.


Tässä vielä suuaukot toisesta kuvakulmasta. Ongelmatapaus on tehty kaavalla, jossa yläosan leveys on sama kuin kehyksen leveys. Suuaukkoon ei liimaamisen jälkeen jää "aukeamisvaraa". Jotta tältä ongelmalta välttyy, tulee kaava leventää heti ylhäältä alla olevan kuvan mukaisesti.


maanantai 4. marraskuuta 2013

Kekkis-bokserit

Vähiin käy Kesämies Kekkonen ennen kuin loppuu kokonaan :D Ompeluleirillä alkanut bokserivillitys tarttui minuunkin, ja niinpä näytin isännän "Man Underweareille" ratkojaa saadakseni istuvat kaavat. Varsinaista bokserikuminauhaa minulta ei löytynyt varastostani, joten päädyin tekemään näihin kuminauhakujan. Keskietukappaleeseen olisi tietysti voinut keskittää kuvion, mutta huomatessani mokan päätin antaa olla, koska kyseessä ovat koevedokset.


Keskikappale ommellaan kaksinkertaisena. Tikkasin myös sivut ja pussitin haarakiilasauman, jottei "herkkikset" hankaudu "ruvelle". Oli kuulemma herttaisesti ajateltu :D




Batiikki-värjätty college-huppari


Eurokankaan kilokankaista löytyi batiikkivärjätty college-palanen, joka miellytti silmääni. Välillä näin kankaassa taivaan ja välillä seinän, joka huusi tarvitsevansa graffitin kylkeensä. Taivas kuitenkin voitti (lue: en saanut hahmoteltua graffiti-applikaatiota), ja päädyin applikoimaan rintamukseen lentokoneen siluetin.  Hupparin malli on Pentagram koossa 146 (Ottobre Design(4/2013). Huppu on "kiertyvä" eli jatkettu olkasaumoihin saakka molemmilta puolilta. Helmakäänteeseen käytin jälleen peitetikkiä nurinpäin :) Paita oli kakkosluokkalaiselle ilmeisen mieluinen.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...