keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Yrtteille kasvualusta Singerin ompelulaatikosta


 

Teimme Singerin valurautajaloista itsellemme suuren ruokapöydän viime syksynä, ja tuosta askareesta muistona lojui kuistilla vielä yksi vanha ompelulaatikko. Yrttienkasvatus on taas ajankohtaista ja eipä aikaakaan, kun huomasin raahanneeni laatikonrähjän sisälle odottelemaan tuunaustaan yrttilaatikoksi.  Seuraksi rustiikkinen pinta sai vanhan haarukan ja lusikan, ja hivenen kärsimättömänä yksilönä istutin väliaikaisasukiksi kaupan persiljan, koska siementen itäminen vie niin kauan.Laatikko oli todella likainen, joten aluksi pinnat piti tietenkin puhdistaa. Lakkakerros oli parhaat päivänsä nähnyt, mutta koska pidän vanhasta ja aikaa nähneestä ilmeestä tietyissä esineissä päätin ainoastaan kevyesti pyyhkäistä pintoja teräsvillalla, joka pehmensi pintojen rajoja. 


Taittelin vanhasta, koristeellisesta haarukasta piikeiltä "niskat nurin" ja naulasin haarukan pienillä nauloilla laatikon kylkeen. Reiät haarukkaan saa tehtyä pienellä metalliterällä.


Seuraavaksi etsiskelin vahvan, mustan muovipussin, jonka taittelin kaksinkerroin ja liimasin kuumaliimapistoolilla laatikon sisälle. Tällä tavalla vesi ei pääse kastelemaan laatikkoa kasteltaessa yrttejä ja laatikon käyttöikä pitenee.


Seuraavassa vaiheessa istuttelin jo persiljan ja kylvin siemenet laatikkoon, mutta koska kaupan kasvatti oli venähtänyt pitkän huiskeaksi, tuppasi se retkottamaan rumasti laatikossa ja kaipasi jotain tuekseen. Varastoistani löytyi vielä lisää vanhoja aterimia, joten päätin valjastaa vanhan jälkiruokalusikan tähän tehtävään. Tokihan on myös tärkeää muistaa, että mitä tuli kylvettyä mihinkin, ja tästä syystä kaiversin sanan PERSILJA lusikan pesään. Lusikka toimii siis sekä tukena, että yrttitikkuna.
 

Patinoituneessa pinnassa kaiverrusjälki näkyy kirkkaampana.Lopuksi käsittelin kaiverruksen vielä patinalla, jotta sain sen tummemmaksi ja erottumaan metallipinnasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...