keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Nappilistan ompelu

Napitushalkio tulee pojille oikealle puolelle ja tytöille vasemmalle puolelle (vasen ja oikea määräytyvät siten, että vaate ajatellaan tekijänsä päälle). Halkiovara ja halkiomerkin alapuoli on hyvä muistaa vahvistaa tukikankaalla. Tässä on minun tapani tehdä nappilista. Ohjeessa napitushalkio tehdään tyttövauvan bodyyn. Poikien nappilista syntyy samalla ohjeella kunhan muistat kääntää osat peilikuvaksi.


Aseta halkiovara etukappaleelle oikeat puolet vastakkain siten että halkiomerkit kohdistuvat. Ompele halkiomerkin "ympäri" suoralla ompeleella aavistuksen halkionpohjaan kapeneva ommel (n. 3mm etäisyydelle halkiomerkistä). 


Leikkaa halkio varovaisesti ompeleiden välistä. Varo katkaisemasta ommelta.


Käännä halkiovara ja aputikkaa saumanvara halkiovaran puolelle läheltä reunaa.


Ja sama toiselle puolelle...


Käännä halkiovarat etukappaleen nurjalle. Vasemmanpuoleinen halkioreuna taitetaan taiteviivaa (ks. kuvassa 1) pitkin nurjat puolet vastakkain napitusvaraksi.


Aputikkaa halkionpohja nurjalta puolelta.


Valmiina kanttaukseen ja nepitykseen :)

2 kommenttia:

  1. Hei,hyvä ohje,kiitos. Tuleeko tuo halkio jotenkin sivuun vai ihan keskelle?

    VastaaPoista
  2. Kiitos näistä ohjeista! Nämä on ensimmäiset ohjeet, jotka kuta kuinkin ymmärsin kertalukemisella liittyen tuohon neppilistan tekoon. Ehkä nyt uskallan lähteä kokeilemaan. Useampia ohjeita olen katsellut, mutta ne ovat vaikuttaneet tuskastuttavan hankalilta...ei ne varmaan sitä oikeasti ole, mutta olen niin laiska pähkäilemään, haluaisin vaan aina surruutella menemään. :P

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...