maanantai 1. huhtikuuta 2013

Vaellusahkiomme: the Hamsteri


Pääsiäinen tuli ja meni, mutta olipahan ihanan rentouttavaa ja kiireetöntä oloa perheen kesken :) Meillä on aika kiireinen kevät, ja teki oikein hyvää puhaltaa muutama päivä ennen kuin menot taas todenteolla jatkuvat. Pääsimme testaamaan myös tekemääni vaellusahkiota (lapset ristivät vaelluashkion Hamsteriksi :D),  kun hoidimme menopelin ajokuntoon tätä viilkonloppua silmällä pitäen.

 

Ahkio on koottu soveltaen JR-27 mallia, jonka tekemiseen löytyy ohjeet esimerkiksi täältä. Pituutta ahkiollamme on n. 175cm ja leveyttä vajaat 40cm. Runko on koottu 15mm höylätystä laudasta, jonka pintakäsittelin sävytetyllä Miranolilla. Pohja on tehty 2mm vahvasta polyeteenilevystä ja jalakset samaisesta tavarasta vahvuudessa 8mm. Rungon ja pohjan väli on tiivistetty kosteudenkestävällä polyuretaaniliimalla. Vetoaisoina toimivat 15mm lasikuituputket, jotka kiinnitetään putkenkiristimillä 16/23 topair-letkuun, joka puolestaan on pultattu rungosta läpi. Kuormapeitteeksi valitsin EK:sta Sunbrella Yacht Stripes akryylikangasta.

 

Vetovyöksi valitsimme nahkaisen painonnostovyön, johon suutari kiinnitti D-lenkit. Vetoaisan toisessa päässä puolestaan on pistoolihaka, joka kiinnitetään D-lenkkiin. Pistoolihaka on pultattu topair-letkun läpi. Kiitoksia konsultille, joka avusti tarvikkeiden valinnan suhteen :)

  

Ja ainokainen kuva rakenteluprojektin varrelta. En käsitä mihin olen saanut kuvat hävitettyä :p
 


Ahkio toimi oikein hienosti ja kävimmekin pariinkin kertaan makkaranpaistossa Marjakammilla. Kaksi pienimmäsitä matkustivat ahkiossa ja isommat pojat hiihtivät itse.

 

Pikku-E tuntui nauttivat ahkiokyydistä: alkuun kuului hetken aikaa jokeltelua ja laulua, ja seuraavassa hetkessä mimmi olikin jo unten mailla.


Suosittelen ahkion kokeilua kaikille, jotka pitävät hiihtämisestä, mutta eivät pääse kotipihaa edemmäksi lasten ollessa liian pieniä hiihtämään pidempää matkaa. Ahkiossa kulkee kätevästi niin lapset kuin retkieväätkin :)

 

Kelit olivat mitä parhaimmat ja liikenteessä oli paljon muitakin makkaranpaistajia :) 


Isot pojat intoutuivat treenaamaan sauvoitta hiihtoa laavun ympärillä.

 

Sääennusteiden mukaan olisi toiveita hiihtokelien pysymisestä vielä jopa pari viikkoa, joten emmeköhän suuntaan retkelle tulevanakin viikonloppuna :)6 kommenttia:

 1. Wau, mikä menopeli, taatusti meni aikaa semmoiseen. mutta palkintona varmaan ihanat hiihtolenkit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia retkiä tämän kanssa pääsee hiihtelemään :) Itseasiassa tekeminen oli aika nopeaa, kun puutyöpiirissä käytämme koulun konesalin koneita (oiko- ja tasohöylät, vannesaha...)

   Poista
 2. Vau kun olet jaksanut väkertää!

  VastaaPoista
 3. Onpas huippu ahkio! Kyllä sillä kelpaa mennä kirkkailla hangilla. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä näillä kevätkeleillä viihtyy ladulla :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...