tiistai 5. marraskuuta 2013

Kehyskukkaroita


Taisin johonkin jo kommentoida, että Kauno-joustis loppui, mutta olin ehtinyt unohtaa nämä leirillä ommellut kehyskukkarot. Kukkarot ovat tosin niin suuria, että niitä lienee parempi kutsua pussukoiksi :) Joustofroteekin soveltuu kukkarokäyttöön hyvin, kun muistaa silittää nurjalle tukikankaan. Meillä on tapana muistaa opettajia joululoman alkaessa, ja näistä vasemmanpuoleinen päässee poikien opettajan pakettiin joulukuussa. Kauno-kangas on "puhututtanut" opeja, ja toivottavasti siitä tehty pussukka pääsisi käyttöön vaikka penaalina :) Oikeanpuoleinen tekele puolestaan on malliesimerkki siitä "kuinka-ei-kannata-tehdä", ja se jäänee omaan käyttööni.


Käydäänpäs läpi mikä meni pieleen, niin toivottavasti joku muu säästyy samalta virheeltä :) Oikeanpuoleisessa kukkarossa vika on siis liian ahtaassa suuaukossa. Pienemmässä kukkarossa tämä ei olisi  niin suuri ongelma, koska käden ei ole tarkoituskaan mahtua pussin sisälle. Kukkaronteon opettaja (kiitoksia ohjeista) yritti tätä minulle vinkata, mutta en hahmottanut ongelmaa ennen kuin tein virheen käytännössä.


Tässä vielä suuaukot toisesta kuvakulmasta. Ongelmatapaus on tehty kaavalla, jossa yläosan leveys on sama kuin kehyksen leveys. Suuaukkoon ei liimaamisen jälkeen jää "aukeamisvaraa". Jotta tältä ongelmalta välttyy, tulee kaava leventää heti ylhäältä alla olevan kuvan mukaisesti.


2 kommenttia:

 1. kukkaronteon opettaja11. marraskuuta 2013 klo 22.04

  Kivan näköset kukkaropussukat.:) Sait valmiiksi :) Just nuin se kangas pitää leikata viistoon, en varmaan osannu oikein selittää sitä. Tässäkin harjoitus tekee mestarin.

  T. kukkaronteon opettaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ohjeista, nyt sujuu kukkaronteko :) Kyllä vika oli oppilaassa. Minun on joskus hankala hahmottaa tiettyjä kolmiulotteisia juttuja ilman jotain "kouriintuntuvaa"

   Poista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...