maanantai 18. maaliskuuta 2013

Tour de Rovaniemi



Meininki lauantaina oli matkanjohtajaamme lainatakseni "O-o-o-oo ostan gangastaa..." (Gangnam style) ja suunta Rovaniemi, kun bussilastillinen PPOI:n jäseniä lähti pienelle turneelle :D Reissu oli mitä mukavin: isot kiitokset matkaseuralle ja matkanjohtajillemme S&S :) Ensimmäinen etappimme oli Rovaniemen Eurokangas, jossa meitä odottivat sämpyläkahvit, ystävällinen henkilökunta ja tietenkin monen sorttista kangasta. Saimme jokainen myös tervetuliaisina kivat, pienet kangaskassit. EK:sta mukaani lähti farkkua ja kahta erilaista puuvillasekoitetta (ylärivissä alla olevassa kuvassa), joiden käyttötarkoitus pysyköön vielä hetken salaisuutena.



Seuraava pysäkki olikin ehkä eniten odottamani: Ottobre <3 Olin tosin päättänyt, että ostan vain sellaisia kankaita, joita on "ihan pakko saada". Tämä siitä syystä, että jokunen metri trikoita saattaa löytyä kotoakin :D Hienosti selviydyin houkutusten keskellä, ja kotiin lähti ainoastaan punaista palomiestä, kahta raitatrikoota ja Prymin neppipihdit. 



Ottobren pysähdys venähti hieman aiottua pidemmäksi, (bussilastillinen kangashamstereita ja käsinkirjoitettavat kuitit on melko haasteellinen yhdistelmä), ja nälkäisimmät käyttivätkin seuraavana vuorossa olevan, aikataululipsahduksen vuoksi lyhentyneen keskustan pysähdyksen itsensä ravitsemiseen :D Valma Guterin päheepipo näkyykin tässä juomatauolla oman piraattini kanssa :D Kyseinen lankarullapipo tyhjensi reissun palkintopajatson päheinpipo kategoriassa. Reissu vedettiin muutenkin asenteella, pipat päässä koko ajan, ja kyllähän se hieman hilpeyttä herätti- erityisesti Rovaniemen keskustassa :D 


Viimeinen pysähdys tapahtui Napapiirin Marimekolle, josta allekirjoittanut selvisi visusti nolla eurolla :p Tarkoitus oli ollut ostaa tekemääni vaellusahkioon kosteussuojattua markiisia ja olohuoneen korituolien pehmusteisiin uudet päälliset, mutta mitään hakemaani ei löytnyt heidän valikoimastaan. Voinen sanoa, olleeni hieman jopa pettynyt valikoimaan. Kaiken kaikkiaan saalini oli 4m ja hiukan yli 70 euroa-säälittävän aloittelijamaista ;) Kuvassa näkyy ote reissun "syntilistasta" ;) Kangasta ostettiin reilut 500m ja euroja paloi...paljon....


Jatkossa ompelijoiden kannattaa kangaskaupoissa tarkkailla ovatko ne Toripoliisin tarkastamia ja hyväksi havaitsemia :D



Piraatti-päähine valmistui siis tätä reissua varten. Tarkimmat ehkä huomasivat, että sakset, nappi ja neula muodostavat lyhenteen PPOI :D


6 kommenttia:

  1. onpas teillä ollut hauska reissu ja ihailtavalla kurilla vedit sen läpi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä kiva reissu :) Lähtisin toisenkin kerran

      Poista
  2. Voi. Kateeksi käy teidän reissua. Täällä etelässä vaan nyhjätään omassa komerossaan (ainakin minä) ja ollaan virtuaalisesti yhteisöllisiä, vaikka etäisyyksien puolesta pitäisi olla helppoa treffailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin reissua vireille sielläkin. Mukava nähdä porukoita livenäkin ja oikein asiaa tehden keskittyä kankaiden hiplaamiseen :)

      Poista
  3. Hauska kuulla, että tänne Rovaniemelle tulee porukkaa retkelle. No, ulkomaalaisia turisteja tänne kyllä virtaa, mutta että suomalaisnaisia kiertämään kangaskauppoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Teillä on siellä Roissa aika hyvä setti kangaskauppoja. Kankaanhimoiset naiset tulevat vähän kauempaakin :)

      Poista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...