sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Mekkotehtaan Riine, vuodelle 2014


Pienentelin Mekkotehtaan Riinen kaavaa tavoitteena tehdä pikku-neidille tälle kesälle mekko. Lopputulos on kuitenkin kooltaan sellainen, että tämä mekko pääsee pitoon vasta kesällä 2014 :´( Mekko on mielestäni söpöinen, ja juuri nyt ei hirveästi lohduta, että "on sitten ensi kesälle mekko valmiina". Kirjassa oli vinkkinä, että tyköistuvampaa ilmettä varten kannattaisi valita pienempi koko. Dippainssinä luin tietenkin ohjeet vasta jälkikäteen, joten ei voi kuin syyttää itseään ;)


Mutta vakavasti puhuen, ja vinkkinä muillekin jotka pienentelevät näitä Mekkotehtaan mekkosia: Meidän neiti käyttää kokoa 80 ja tässä mekossa pienensin kaavaa suoraan sarjan suhteessa. Nyt luettuani kirjoittajien vinkin tulkitsisin, että tämä ompelemani kappale on luultavasti sopiva kokoa 86/92 käyttävälle, mitä tukee myös mutu-tuntuma sovitettuani mekkoa tytölle. Jotta mekosta tulisi sopiva 80 kokoiselle, pienennän mekon leveydestä sarjan suhteessa vielä yhden koon leveydestä, mutta pituudesta ainoastaan helmakappaleesta. Tämä siksi, että etukaarroketta ei voi enää lyhentää, jos haluaa pään mahtuvan. (Katariinasta puolestaan tuli sopiva yhdenkoon pienennyksellä sarjan suhteen) Näitä pehmoisia puuvilloja ei harmikseni ole riittävästi enää toiseen mekkoon, joten lienee pakko suunnitella uutta Ottobren reissua Rovaniemelle- pitäähän tyttärelle mekko saada ;D

2 kommenttia:

  1. Mulle kävi sama homma. Tuli tehtyä "ensi kesän Riine". En lukenut minäkään sitä kokotaulukkoa. Enkä varmaan olisi uskonut vaikka olisin lukenutkin :-D Toiset versiot sinne onnistui kun pienentelin. Kauniin mekon olet tehnyt. Parempi iso kuin pieni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpäs se nyt pukkaa kirjoitusvirhettä. "Sitten" piti kirjoittamani eikä "sinne".

      Poista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...