keskiviikko 7. elokuuta 2013

Keijukaisen nahkatossut

Meidän neitiskällä on niin pienen pieni jalka, että siihen on hankala löytää kenkiä, tossuja tai tietynlaisia sukkiakaan.  Sukkikset kuitenkin luistavat rämäpään kiipeillessä milloin mihinkin, joten nahkatossun tekoon  kävi tieni. Keijukaisen monon koko on hurjat 18/19 (ja tämän kokoisiin kaavoihin en ole törmännyt missään), joten aluksi piirtelin kaavan ja tein nopean testiversion lakanakankaasta. Nahkatossujen ompelusta löytyy hyvä tutoriaali Marian Ateljeesta, jota kannattaa kurkata, jos ei ole aiemmin tossuja ommellut :)

 

Leikkasin kuminauhakujana toimivaan kappaleen alareunaan pyörylöitä, jotka reitin- pitsifiilistä <3 Kiitokset paikalliselle ompelutarviketukulle nahkapalasta :)

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanat tossut olet ommellut! :-)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat tossut! Itsekin olen tossujen tekoon hurahtanut juurikin samasta syystä kuin sinä, kaikki kaupan tossut olivat järkyttävän isoja silloin joskus kun Lintunen oli pieni. Ja nyt kun jalka on isompi jatkan tossujen tekoa edelleen. Kovin koukuttavaa hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minullakin tulee varmastikin tehtyä tossuja jatkossakin :) Saisi nahkaa olla vain helpommin saatavilla.

   Poista
 3. Onpa ihanat tossut! Toi takana oleva pitsireunus kruunaa kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuon pitsi idean näin erään pikkuneidin (valmis)tossuissa. Rei'ittämällä voisi tehdä monenlaista muutakin koristusta nahkatossuihin. Kyllä kai sitä parit tossut lapsi tarvii, että äiti saa kokeilla ja harrastaa :D

   Poista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...