sunnuntai 28. lokakuuta 2012

MutteriRonsuOmpelu elämää (FB) ryhmän lokakuun haasteena oli tehdä jotain itselle ihan uutta ja tutkimatonta, jopa pelottavaa. Siis jotain, jota on saattanut jopa vältellä. Vuosien varrella on tullut ommeltua vetskarit ja viimeksi se puuttuva nappilistakin, joten minun haasteeni olikin sitten jotain muuta kuin vaatetta :) Aiemmin ompelin jo yhden sisustusnorsun Karin Neuschultz:n kaavalla, mutta jäin kaipaamaan vielä pullukampaa elikkoa. Koska en löytänyt mieleistäni kaavaa, päätin piirtää sellaisen itse. Hui!! Lähdin purkamaan askaretta järkeilemällä osien muotoa ja mittailemalla sekä jopa laskemalla. Alkuperäinen idea ei ole omani. Erilaisia elikoita on saatavilla vaikka missä muodoissa, ja ne ovat toimineet enemmän tai vähemmän inspiraationa tälle "MutteriRonsulle". Norsun kaavat ovat saatavana täällä. Ethän käytä kaupalliseen tarkoitukseen :)


Sain osat hahmoteltua, ja sitten olikin aika siirtyä tosi toimiin.Asettelin kaavat kankaalle ja yritin kohdistella haluamiani osia kuosista norsun eri osiin. Kangas on Marimekon Mini-Unikko. Kuvasta näkyy myös kuinka monta kappaletta kutakin osaa tarvitsee.


Kokoamisen aloitin korvista. Korvakappaleet asetellaan oikeat puolet vastakkain, neulataan ja ommellaan. Kaavassa näkyvä katkoviiva osoittaa pään- ja torsokappaleen sauman suhteessa korvaan.


Käännä  korvat oikein päin ja asettele ne haluamallesi kohdalle suhteessa norsun vartaloon (kuvan oikea puoli). Neulaa sitten vielä päälle pääkappale (kuvan vasen puoli).
                                          
Yhdistä selkäkappaleet, joihin tulee häntä. Hännäksi käy lähes mikä tahansa, jonka pystyt kiinnittämään ompelemalla :) Minä laitoin ihan nauhapunosta, jonka päähän pujotin mutterin :D

Seuraavaksi neulataan selkäkappale kiinni jo koottuun norsuun. Päässä ja takapuolessa olevat merkit auttavat kohdistamaan kappaleen. Häntäpunos retalehtaa tässä vielä pitkänä, kun en ollut päättänyt sen lopullista mittaa.


Ja toinen puoli kiinnitetään samaan tapaan. Kannatta olla tarkkana, ettei jätä vahingossa häntää ompeleen väliin ;)


Seuraavaksi ompelin maha kappaleen oikeat puolet vastakkain. Muista jättää kääntöaukko!


Mahakappale yhdisteään jo koottuun norsuun. Huomaathan, että "jalkapohjia" ei ommella kiinni tässä vaiheessa. "Jalkapohjat" ovat kaavassa pyöreät kappaleet. Itse koin niiden ompelemisen koneella liian työlääksi, ja päädyin ensin harsimaan ne paikoilleen nurjalta puolelta. Norsun täyttövaihessa ompelin ne vielä uudelleen oikealta puolelta piilopistoilla, jotta sain lopputuloksesta siistin.


Käännä norsu oikein päin, täytä vanulla ja ompele maha kiinni piilopistoilla. Valmis <33 kommenttia:

  1. huippu! melkein pakko kokeilla:)!

    VastaaPoista
  2. hei! ompelin norsun kaavojasi käyttäen ja nyt kysynkin, sopiiko sinulle että kirjoitan omasta norsusta blogiini? mainitsen tottakai blogisi ja kaavojen lähteen tekstissäni! :)

    VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...