maanantai 19. marraskuuta 2012

Syksyinen pipovaihto2012

Osallistuin Nappinjan järjestämään syksyiseen pipovaihtoon ensimmäistä kertaa. Pipovaihto toimii siten, että järjestäjä keräilee kaikkien osallistujien tiedot, ja sitten jakaa parit siten, että pipon saaja ei tiedä, että keneltä pipon tulee saamaan. Minun parini oli liikenteessä hyvissä ajoin, ja yllätyspiponi kolahtikin postilaatikkoon jo paljon ennen haasteen päättymistä. Ihana, tummanruskea pipo on kyllä minun näköiseni :) ja mukana oli myös kaunis heijastin ja kortti. Kiitoksia! Kortista en saanut nyt valitettavasti kuvaa, koska se miellytti myös pienintä herraamme, joka oli ilmeisesti napannut sen pöydältä ja vienyt omaan jemmaansa. Pipon mukana tullut heijastin on mainio esimerkki siitä, että tämä tärkeä kapine voi olla myös kaunis. Meillä on ollut hieman kiirettä tyttären ristiäisten ja pienimmän pojan leikkauksen vuoksi, ja tätä kirjoittaessani en vielä tiedä, että kuka pipon tekijä on. Aamupäivällä yritin hieman tutkiskella asiaa, mutta koska se ei vielä ratkennut, täytyy jatkaa salapoliisin työtä :D


Kuten vaihtoon kuuluu, minäkin tein pipon, jonka postitin parilleni noin vuorokausi ennen deadlinea. Valmistelut aloitin jo heti haasteen alkaessa, mutta vähitellen aloin potea "rimakauhua", jonka vuoksi projektin loppuun vieminen venyi. Stalkkailin parini kuvia FB:ssä ja arvoin edes takaisin pipon tyyliä ja väriä. Nyt pipa on kuitenkin jo matkalla, tai itse asiassa pitäisi olla perilläkin. Toivottavasti ei mennyt valinnat aivan pieleen.


Materiaalina mokanvärinen velour ja malli "ruttu". Pipon vuori samaa velouria kuin päällinenkin.


  

Pipon koristeen tein kimaltelevasta, metallihampaisesta vetoketjusta, jonka kokosin kuumaliimapistoolia apuna käyttäen. Ruusun taustaan laitoin lisäksi reunoilta poltettua organzaa toimittamaan ulompien terälehtien ja lehtien virkaa.

  

Alusta saakka minulla oli ajatuksena, että pipon ilmeen pystyisi halutessaan muuttamaan, ja tokihan pipo täytyy pystyä myös pesemään. Tämän vuoksi kiinnitin koristeen taustapuolelle nepparit. Yhdellä nepparilla koriste sai pipon "löpöttämään", joten laitoin vielä toisen. Pipossa on neppareiden kohdalla tukikankaat, ja nepparit ovat läpi ainoastaan päällimmäisestä kerroksesta. Pipon saaja voi siis halutessaan tehdä pipoonsa muitakin koristeita ja vaihtaa ilmettä fiiliksen mukaan :)
 

2 kommenttia:

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...