torstai 7. helmikuuta 2013

Be Careful Out There neppareilla

 
"Ristus mikä reissu! Soijaa pukkaa!" Ainakin tällä toisella koijarilla, joka äityi oikein poseeraamaan uudessa hupparissaan. Nyt on loput metsätkin harvennettu ja lepakkohihamekkojen jälkeen kankaasta jäi vielä kahteen huppariin isommille pojille. Toinen pojista valitsi paitaansa sinapinkeltaiset ja toinen vihreät resorit.
 

Kaavana Be careful Out There (Ottobre Design 4/2012) pienennetyillä hupuilla, helmaresorilla ja vetoketjun sijaan laitoinkin nappilistat. Tein pojille jo yhdet hupparit  tuolla kaavalla, ja tuolloin jäi jotain hampaankoloon ;) Asiaa pohdittuani tulin siihen johtopäätökseen, että ketutus johtui "ei niin onnistuneista vetoketjuhalkioista" ja päätin, että onhan se nyt kumma, jos en saa tehtyä omaakin silmää miellyttävää halkiota! Samalla nappasin muutaman kuvan työvaiheista, jos niistä olisi apua jollekulle toisellekin :)


Merkitään halkio etukappaleelle ja silitetään tukikankaat etukappaleen nurjalle ja tässä tapauksessa myös resoriin, koska laitan siihen nepparit. Resorin pituuden mittasin seuraavasti: Halkion kohdalla resorin päissä, joissa myös tukikankaat, pituus on halkion pituus + 2cm varoja halkion pohjaan. Hupussa puolestaan hupun pituus x 0.7. Resoria en siis venytä halkion kohdalla lainkaan. Resorilistan leveydeksi halusin n. 2,5 cm, joten leikkasin 6 cm leveää suikaletta. Resorin asettelussa kankaalle mittasin, että ommel tulisi noin 1,25cm keskietumerkistä (ja valmis leveys siten 2,5cm). Saumuri leikkaa ylimääräisen pois varsinaisesta paitakankaasta.


Tämä vaihe saattaa olla hätävarjelun liioittelua, mutta aputikkaan kaitaleet halkion osalta ja leikkaan vasta sitten. Halkion pohjassa leikataan varovaisesti ------< , jotta pohja asettuu nätisti ja pystyy aloittamaan saumuriompeleen.


Resori saumuroinnin jäljiltä. Aloituspuoli tulee jo siistimmin kuin tuo lopetus, mutta harjoitellaan :)


Kaitaleet käännetään nurjalle ja asetellaan päällekkäin.


Halkionpohja ommellaan ompelukoneella tai saumurilla neulan kohdalta.


Nepitetty huppari valmiina käyttöön :)7 kommenttia:

 1. Kiitos kuvallisista ohjeista! Juuri tätä tarvitsinkin :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka tuon näyttääkin nuin helpolta tuossa sinun ohjeessa (: Eipä ikinä täällä ole nuin siististi onnistunut

  VastaaPoista
 3. Kiitos ohjeesta, josko uskaltaisi kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
 4. Kiva, jos kuvista on apua :) Itse ilostun aina kovasti, kun joku jakaa ohjetta, kaavaa, vinkkiä tms.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiitos ohjeista!! Mä olen tätä kaavaa pyöritellyt jo pitkän tovin, mutta tuo vetoketju on kammoksuttanut...josko nyt uskaltais leikata vihreen soulbirdin (usko tai älä, 4½ v. pojan toivoma kangas)ja kokeilla tällä sinun tyylilläsi nappilistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain :)Pojalla on hyvä maku, kun soulbirdiin tykästynyt :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...