maanantai 30. syyskuuta 2013

Huppuhaalari pienelle neidille integroidulla käsilaukulla

Jemmasta löysin vielä pienen palasen Versonpuodin raitajoustista, josta riitti juuri ja juuri neitiskän hihattomaan, iloiseen jumppikseen. Ja kyllä vain, yet another jumpsuit! Näitä on Pikku-E:llakin monta, mutta kaikki ovat jatkuvasti käytössä :) Lapsi on helppo pukea ja riisua pitkän nappilistan kautta, enkä ole loppujen lopuksi kaivannut lainkaan haaraneppejä, joiden laittamista pohdin jossakin vaiheessa.


Leikkisät lastenvaatteet -blogin  Susannalla on aivan mahtavia ideoita, ja hänen tekemänsä Prinsessamekko inspiroi minutkin "integroimaan" käsilaukun tähän haalariin <3 "Laukku" on Marimekon Unikko-trikoota, kuten myös body, jonka ompelin haalarille kaveriksi.

 

Laukun olkain kiertää selkäpuoleltakin. Kiinnitin olkaimen sekä etu- että takakappaleeseen, koska neiti yritti välittömästi nostella olkainta olkapäältä toiselle sovitusvaiheessa :D


Laukun pystyyy avamaan, tottakai :)

 

 Tähän väliin vinkkinä, että pyöreän kappaleen kiinnittämistä voi helpottaa silittämällä taitteen valmiiksi käyttäen apuna muotoon leikattua paperia tai pahvia. Tarvittaessa voi reunaan myös ommella rypytyslangat. Kiinnittämisvaiheessa laitoin nurjalle palasen irtirevittävää tukikangasta, jotta ommel ei päässyt venymään.


Haalari on varmastikin kovaonnisin ompelukseni ikinä, enkä usko, että olisin koskaan aiemmin joutunut purkamaan yksittäistä työtä niin paljon kuin tätä! Suurin murheenkryyni oli alkuun kanttaaminen kantinkäätäjällä ja peitetikkikoneella: ommel pyrki vaeltamaan, ja minä tyttö purin kanttauksen kerta toisensa jälkeen, kunnes huomasin, että kantin saa kulkemaan paremmin, kun ohjaa varovasti oikealta pinseteillä. Muutoin tuo peittari on aivan unelma <3 ja tässäkin varmasti pätee se, että tekemällä oppii, ja homma helpottuu, kun löytää sopivat säädöt eri materiaaleille. Kanttauksien jälkeen askartelu jatkui iloisesti, kunnes purkamisoperaation kruunasi se, kun tajusin saumuroineeni hupun nurinpäin XD


Tämä Marimekon Unikko on vaatteena kivempi kuin kankaana: jospa saisin loputkin käytettyä nyt kun palanen on vihdoin korkattu pitkän marinoimisen päätteeksi :) Laukun pitsinauha on Kangasvillasta, resorit ja trikoo Marimekolta ja joustofrotee Verson Puodista. Kaava on oma sovellukseni, jonka esikuva on Verson "muista ilo"-jumpsuit.8 kommenttia:

 1. wau mikä idea tuossa haalarissa!

  VastaaPoista
 2. Ihana idea tuo integroitu aarteiden säilytyspaikka :) Kaunis setti! Tuon peittarin kanssa taitaa tuo seilaaminen olla ikuisuusongelma. Minä kanssa pitelen ruuvimeisselillä vahtia siellä kantin oikealla puolella siltä varalta että lähtee vaeltamaan. Ja etenkin paksummissa kohdissahan se todellakin lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän neiti tykkää laittaa pieniä esineitä pikkupussukoihin, joten voi olla, että "tasku" pääsee oikealle käytöllä. Peittarin kanssa pitää vielä kovasti harjoitella, mutta onhan se kiva laite :)

   Poista
 3. Voi kuinka ihana puku! Tosi kiva laukkuidea.. Voisikohan sitä jotenkin jalostaa pojan vaatteeseen... Hmmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa mietin minäkin, että mikä oli vastine pojan vaatteeseen.

   Poista
 4. Ihana haalari ja hyvä vinkki tuo taskun silitys pahvi avulla! Peittari on vissiin päässyt jo tosi toimiin? :) Jokohan sitä uskaltaisi itsekin tilata...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina :) Peittaria on yritetty koeajaa aina kun siihen on tullut mahdollisuus. Käy kokeilemassa, jos haluat :)

   Poista

Kiva, kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...